Οδηγίες του ΙΕΠ για Βιολογία Γ Λυκείου

Βιολογία, Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σε διημερίδα που οργανώθηκε από το ΙΕΠ με τίτλο «Πλαίσιο λειτουργίας των μαθημάτων του μεταβατικού Προγράμματος Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020«, παρουσιάστηκε η πρόταση, από τη Δοκοπούλου Μαρία Σύμβουλο Β΄ ΙΕΠ, για την νέα ύλη στη Γ Λυκείου με τις 7 ώρες διδασκαλίας (6 ώρες μάθημα + 1 ώρα για επίλυση αποριών, ανακεφαλαίωση, κτλ).

Επιπλέον με το ΦΕΚ 3226 / 22-08-2019, καθορίζεται η τελική ύλη για τη Βιολογία Γ Λυκείου (στην πραγματικότητα είναι η ίδια ύλη με την ανακοίνωση του ΙΕΠ, απλά έχει αφαιρεθεί το κεφάλαιο 11 από το βιβλίο του προσανατολισμού).

Στην πρόταση του ΙΕΠ για τη διαχείριση της ύλης, αναφέρεται η παράλληλη διδασκαλία και των δύο βιβλίων (δλδ, των «Βιολογία» της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου Γενικής και «Βιολογία» της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), αφιερώνοντας από τις 6 ώρες, 2 ώρες για τη διδασκαλία της ύλης από το βιβλίο της Γενικής Παιδείας και 4 ώρες από το βιβλίο της Ομάδας Προσανατολισμού. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει να υπάρχει παράλληλη διαχείριση των δύο βιβλίων, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα συζήτησης σε συνδυαστικά ζητήματα που προκύπτουν.

Ανακτήστε την πρόταση του ΙΕΠ.

Ανακτήστε το ΦΕΚ 3226.

Σχετικά άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση

Αρέσει σε %d bloggers: