Εργαστηριακό Σεμινάριο για καθηγητές Βιολογίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

11/9/2020 – 13/9/2020)

To Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (ΙΒΕ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σε συνεργασία με το European Learning Laboratory for the Life Sciences (ELLS) του European Molecular Biology Laboratory (EMBL), διοργανώνουν Εργαστηριακό Σεμινάριο (Workshop), το οποίο απευθύνεται σε καθηγητές Βιολογίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή,  11 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του ΙΒΕ/ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα για θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε καθιερωμένες, καθώς και σε πιο προηγμένες εργαστηριακές τεχνικές βιοχημείας και μοριακής βιολογίας από ερευνητές του ΙΒΕ και του EMBL.

Ο στόχος του Workshop είναι να υποστηριχθεί η συνεχιζόμενη εκπαίδευση καθηγητών βιολογίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξειδίκευσης σε καθιερωμένες, καθώς και σε πιο προηγμένες εργαστηριακές τεχνικές, όπως PCR πραγματικού χρόνου, ηλεκτροφόρηση DNA και πρωτεϊνών, συνεστιακή μικροσκοπία κ.α. Επιπλέον, θα δοθούν διαλέξεις σχετικά με σύγχρονες τεχνικές μοριακής βιολογίας και σύγχρονα θέματα βιοεπιστημών από ερευνητές του EMBL. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τους τρόπους αναζήτησης επιστημονικής αξιόπιστης πληροφορίας σε βιοεπιστήμες σε ειδικές βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30/6/2020

Θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση labseminar@bio.demokritos.gr

Πληροφορίες: Τηλ. 210 650 3582 (κα Παπαδάκη)

[Πηγή: ΙΒΕ: Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών]

Αφήστε μια απάντηση

%d